Една от най-високите жени в света почина от пневмония. Мария Фелисиана постави

...
Една от най-високите жени в света почина от пневмония. Мария Фелисиана постави
Коментари Харесай

Обявиха тридневен траур: Най-високата жена в света почина в Бразилия

Една от най-високите жени в света умря от пневмония. Мария Фелисиана сложи връх още до момента в който беше на 20 години: височината й доближи съвсем 2 метра 25 см. В продължение на доста години тя беше считана за най-високата жена в света. 

По-късно растежът й стартира да понижава и тя беше изпреварена от най-високата сега жена Румеис Гелги - 2 метра 15 см.

Близки на 77-годишната жена потвърдиха, че тя от дълги години се е борила със здравословни проблеми. Тя умря в частна болница в бразилския град Аракажу, пише Mirror. Бившата баскетболистка и певица се трансформира в известно име в родината си. Мария, още в тийнейджърските си години, получи купата най-високият гражданин на Бразилия и постоянно се появяваше в топ 10 на най-високите дами в света. На 18-годишна възраст, след лъчение по бразилската телевизия, тя става национална звезда.
 Най-високата жена в света С течение на времето растежът на Мария Фелициана стартира да понижава  Най-високата жена в света
Кметът на Аракажу Едвалдо Ногейра разгласи тридневен печал след известията за гибелта на дамата.

„ Бях печален да науча, че Мария Фелисиана е умряла. Една от най-високите дами в света. Спомням си първия път, когато я видях, бях дете. Беше в Пао де Акукар. Моите съболезнования на нейното семейство, другари и почитатели “, сподели кметът.

Съболезнования изрече и Фабио Митидиери, губернатор на щата Сержипе.

„ Тя остави удивително завещание, името й е увековечено на най-високата постройка в нашия щат и нашата просвета беше сложена на националната и интернационалната карта с помощта на нея “, сподели губернаторът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР